søndag 27. mai 2012

Kommet i gang med året!

Etter å hatt et dårlig halvår for min egen del psykisk er jeg i mye bedre form. Dette har resultert i litt fisking i senere tid, men har også klart å lurt meg en tur ut på isen på Djupsjøen ved Elgå.
Turen til Djupsjøen endte med ny art for min del, ei lita lake på 15 cm fant kroken. Det ble med den ene fisken, og i løpet av turen på noen få dager hadde jeg og fattern alt fra snøstorm til strålende sol! Tok også en liten elgsafari, så vel bortimot 20 elg da.
Videre ble det en kort og litt skuffende tur til Hammarsjøen 16-17 Mai, det vil si Hammarsjøen hadde fortsatt godt med is så vi måtte nøye oss med ei elv og valgte heller å dra hjem.
Her hjemme har vi kort vei til Åkersvika, en grunn og mudrete vik av Mjøsa der det renner ut noen småbekker og to mindre elver. Om våren går mye fisk inn for å gyte etc. da er det nærmest bare et elvefar der siden Mjøsa er regulert og vannstanden er veldig lav. Det har resultert i både abbor og mort på halvkiloen, til og med en harr lurte seg på kroken.
Videre har fattern kjøpt båt så har rukket to turer på Mjøsa. En kort og en litt lengre tur, dette endte i en ørret på 2,3 kilo hvilket er den første ørreten jeg har tatt ute på Mjøsa. Kompis av meg fikk en på 1,2 kilo.
Så da er det bare å håpe på at ørreten er bitevillig på Mjøsa og eventuelt andre steder jeg finner på å fiske!

1 kommentar:

  1. Kjempebra at dere fikk fisk i natt. Gleder meg til vi skal grille den :-)
    Så får vi bare håpe det blir mange flere av dette slaget.

    SvarSlett