fredag 2. september 2011

Sommern som endte ræva og bra på forskjellig vis!

Hei, lenge siden jeg har oppdatert. Hadde en skikkelig nedtur i Femundsmarka i sommer, alt ble bare feil og galt, klarte ikke spise og kasta opp om jeg prøvde ta mere enn to biter av maten. Men det får være så.
Jeg dro hjem kom meg etter et par uker og dro da opp i Einunndalen. Der hadde jeg det helt knall, lå på sætra til noen i slekta sammen med min tante, onkel og kusine. Forventningene var ikke sånn alt for høye etter nedturen i Femundsmarka så da slo det like gjerne til med knall vær og klekkinger og helt OK med fisk, 10-15 ørreter mellom 200-500 gram, en god del harr tatt på tørrflue og en ørret på 550 gram tatt for hånd. Ble ny pers for harr på tørt slo til med en hannfisk på 700 gram og det under første seriøse forsøks uka for fiske med fluestang!
Videre har jeg fiska bort tida i en lokal elv der det har blitt en ørret på 1,7 kilo, artig det. Men en fisk på 2-3 uker er frustrerende når du er en av de som fisker mest og med akkurat samme redskap som de som tar 5-10 fisk på 0,8 til ca 3 kilo. Nå er sesongen der over og man har en drøy uke igjen de fleste andre steder, altså frem til 15 september. Tirsdag neste uke bærer det oppover til Femundsmarka, jeg gir meg faen ikke! Håper selvfølgelig på å knuse min egen fjellørret rekord, og gruse rekorden min for røye som er på ca 100 gram. Med meg på turer drar jeg med min far, lenge siden jeg og han har vært på noen lengre fisketur sammen så han fikk det i 50 års gave i sommer. Får bare håpe været blir ok og at fisken biter litt så er vi fornøyde som bare det.

Takk til Ivar, min bestefar, for at du har vært til stor inspirasjon for meg og interessen for fisking. Du vil alltid være med i tankene mine når jeg er på fisketurer i fremtiden.
Hvil i fred bestefar.

Villmarks hilsen
 - Erik

2 kommentarer:

 1. Håper dere får en flott tur til Femundsmarka neste uke.
  Ja, sommeren ble kanskje ikke som forventet men det fine er at det kommer flere sommere.
  Fine ord om bestefar :-)
  Stooor klem

  SvarSlett
 2. Det var ei super uke med deg på sætra! Håper du får fiskelykke i Femundsmarka da! Lykke til med rekordslåing! Klæm fra Bodøøøøøøø!

  SvarSlett