lørdag 21. mai 2011

Hva i huleste har skjedd i det siste?

Jo, jeg har for det meste fiska etter gjedde også jeg har vært en helgetur på fjellet. Har også rukket å kjøpe diverse små utstyr.

Kan vel begynne med fjellturen først som sist.
Avreise midt på dagen fredag den 13. Mai med kurs mot Elgå.
Bilen parkeres på en plass langs veien nedenfor Hammarsjøen, planen er å gå opp til bekken mellom Hammarsjøen og Storsjøen. Der finner jeg meg en fin plass å slå opp teltet på, for så å gå løs på litt vedhugging. Kvelden blir lang med bålkos og fisking med dupp og mark. 
 

 Teltet ble førstegangstesta på turen og jeg er så langt fornøyd, bedre plassfølelse og stort fortelt gjør seg. 
  
 
 Lørdagen byr på tåke tjukk som grøt og regnvær til kl 12-13 tiden på dagen, da klarner det opp og er en blanding av sol og skyer.
Jeg pakker sekken med litt diverse og setter kursen de 150 meterne det er å gå opp til Storsjøen. Jeg tester fisket en stund men fisken uteblir, ser dog en god del vak og hopping 250 meter ut på sjøen noe som helt sikkert var en stim med røye som var i full aktivitet. Jeg velger å bevege met litt nord over langs sjøen mens jeg fisker. Plutselig når jeg skal sette ned foten foran meg i skråning med mye sol ser jeg noe som bryter med lyngen.



  Vipera Berus bedre kjent som huggorm!


Flott dag på fjellet. Søndag starter med regn og kald østavind. Velger da og ta turen hjem over.

 Så kan jeg jo oppsummere gjeddefisket kort og greit, 10 gjedder på mellom 410-1060 gram. Bare små hit til, men har hatt på større gjedder. En kompis av meg lånte stanga jeg brukte på ene turen og klarte da å kroke en 8-10 kilos gjedde i halefinnen som vi hadde fisket på i noen minutter, etter 10-15 minutter løsna kroken og gjedda forsvant. Litt små surt for oss begge, men for alle del en herlig opplevelse. Gjedda ble kjørt med lett fiske utstyr og 0,26 sene, veiva på snella begynte å gi etter under fighten. Pleier vanlig vis å meite etter agn til gjedde med den stanga så er noe av det dårligste redskapen jeg har.

Er noe diverse fiskeutstyr og tur utstyr på vei så kommer vel noen bilder av det etter hvert her. Har også tenkt å vise frem noe av mitt fiskeutstyr med bilder og tekst her etter hvert.

Hilsen Gal Mann

1 kommentar: